Заключителен концерт

Заключителен концерт

Последните акорди на фестивалната сцена ще прозвучат в изпълнение на популярната и талантлива певица Нелина. С концерт от нейни фолклорни песни ще приключи Осмото издание на „Фолклорен извор“.

Гала вечерта ще започне в 20.00 часа с церемония по награждаване на отличените участници. Ще бъдат обявени и връчени всички специални награди. Победителите в различните категории ще станат известни няколко дни по-късно, след прецизно обработване на протоколите. В сайта на фестивала ще бъде оповестен списъка с наградените. Наградите ще бъдат изпратени до адреса на участниците по удобен за тях начин.

Последната вечер е най-вълнуващият момент от фестивала. Всички участници и публика, с трепет очакват да разберат имената на най-достойно представилите се през четирите конкурсни дни. Всяка година фестивалът бива закрит с концерт на популярни изпълнители. След незабравимите преживявания с Гуна Иванова, Николина Чакардъкова, Илия Луков, Берковската духова музика, Ива и Велислава Костадинови, орк. „Канарите“, орк. „Орфей“ и „Конушенския народен оркестър“ тази година музикалния поздрав към всички ще направи Нелина.

Нелина е българска поп-фолк и фолклорна певица. Определят я като „жената-глас“, при това съвсем основателно. Притежава драматичен сопран, приятен и плътен, с изключителна, овладяна мощ. В репертоара си Нелина има всичко, защото тя е сред певиците, които са способни да пеят всичко. Тя изпълнява попфолк, български народни песни, сръбски, гръцки, естрада, и др.  Името на един от нейните фолклорни албуми е като на фестивала – „Фолклорен извор“.