Участие на група от Мексико

Участие на група от Мексико

На 4 август (четвъртък) след приключване на конкурсната програма на „Фолклорен извор“ около 19.00 ч., в летния театър на с. Царевец ще се състои участието на една от чуждестранните групи във фестивала.

Фолклорна група „Алианцa“ от Мексико е основата през 1999 г. и е съставена от различни хора с различен произход, които се стараят да съхранят традиционната мексиканска култура. Репертоарът им включва песни, танци, древни ритуали и модерни интерпретации, които представят различни области на Мексико, от юг, през центъра на страната и по целия път на север. Културното наследство на Мексико е богато, цветно и повлияно от древните цивилизации на ацтеките и маите, както и от европейската колонизация.

Участниците ни идват от североизточната част на Мексико, най-старият град в тази област Салтильо. Изпълненията на групата са изпълнени с много страст и ентусиазъм. Програмата им е съставена от танци и обичаи от 9 различни региона на страната под музикален съпровод на мариачи. Специално място е отделено на мексиканската митология – представена по неподправен и различен начин, носещ настроение, творчески плам, мексиканска принадлежност, емоция и заряд.