Специален гост Йорданка Варджийска

Специален гост Йорданка Варджийска

Национален фолклорен фестивал „Фолклорен извор“ има за цел да предложи на своите участници и гости разнообразна програма, която да излиза извън рамките на конкурса. Подобно на предходните издания и тази година фестивалните дни ще завършат със специален концерт, подарък за нашата публика. Такива концерти до сега са изнасяли гостите ни от Македония, Румъния, Даниел Спасов и Милен Иванов, Фолклорна формация към ансамбъл Гоце Делчев. Тази година програмата е следната:

– 07 август (четвъртък), концерт на гостите ни от Румъния

– 08 август (петък), концерт на гостите ни от Румъния

– 09 август (събота), концерт на народната певица Йорданка Варджийска. Певицата е един от емблематичните гласове на Пиринска Македония. Добре позната с артистичното си присъствие на сцената и характерния глас. Йорданка Варджийска ще предложи шарен букет от популярни народни песни. Доброто настроение е гарантирано.

На 10 август (неделя) е гала вечерта по награждаване. По традиция вечерта е един от най-вълнуващите и тържествени моменти, който бива овенчан от изпълнението на специален гост. Няма да пропуснем да споменем незабравимите концерти на Гуна Иванова, Николина Чакърдъкова и оркестър Канарите. Тази година гостите ни ще бъдат двама. Жест към фестивала ще поднесе народната певица и член на журито Гуна Иванова. Тя ще си подели сцената с популярните музиканти от Берковската духова музика.

Очакваме ви!