Почетен член

Почетен член

Фолклорен извор 2012 стана повод за още едно събитие

На Гала вечерта по закриване на фестивала и обявяване на наградените, организаторите бяха подготвили много приятни изненади, но една от тях бе изключително вълнуваща.

За приноса си по създаване и утвърждаване на „Фолклорен извор“, НЧ Светлина – Царевец 1927″ удостои със звание „ПОЧЕТЕН ЧЛЕН“, народната певица Гуна Иванова.

Церемонията бе изключително вълнуваща и трогателна и просълзи не само именитата певица, но и гостите присъстващи на бляскавата вечер.
Г-жа Олимпия Ангелова, секретар на читалището, прочете решението на читалищното настоятелство, след което обяви името на удостоената. Сигнални фойерверки осветиха нощното небе над село Царевец. Г-н Генчо Генчев, кмет на селото и председател на читалището приветства удостоената с почетното звание. Г-н Ганчо Ламбев, който е председател на ППОК „Изгрев – 93“ – Генерален спонсор на фестивала и първия удостоен със същото звание, поднесе на Г-жа Иванова специално изработена пластика, като символ на почит и уважение към приноса и за развитие, популяризиране и утвърждаване на НФФ „Фолклорен извор“.

Г-жа Иванова бе силно развълнувана, за което я издаваха насълзените очи, но въпреки това успя да събере сили и когато думите не стигат, песните са най – подходящия израз на чувствата. Тя изпя една част от нейната песен „Поклон с песен“.
Това бе незабравим момент от вечерта и от историята на фестивала.