По БНР

По БНР

Лауреатът на „Фолклорен извор 2013“, Фолклорна формация „АЕДА“ ще бъде специален гост на предаването „По нашенски“ на БНР. На 27 април (неделя), от 14.00 часа, слушателите на БНР ще имат възможността, да се насладят на неповторимо красивите изпълнения, които момичетата от формацията ще изпълнят на живо.

Фолклорна формация „АЕДА“ е от Нова Загора. Ръководител и диригент е Велина Стайкова. Формацията се откроява с изключително професионално звучене, ангелски гласове и амбициозност. Имат многобройни участия в различни фестивали и събори и многобройни отличия и награди. През 2013 година, на Третото издание на „Фолклорен извор“ се откроиха като безспорни фаворити на публика и жури. Безапелационно им беше отредено отличието „ЛАУРЕАТ“ на фестивала, което журито присъжда за отлично представяне в областта на обработения фолклор. Във формацията участват момичета, които са прекрасни индивидуални изпълнители, но събрани в едно създават истинска магия от гласове.

Една от наградите на победителите в Национален фолклорен фестивал „Фолклорен извор“ е осигурена от медийните партньори на фестивала, а именно БНР и БНТ – участие в телевизионно и радио предаване. Не само победителите, но и много други наши участници станаха част от предаването „По нашенски“ на БНР с Юлия Цанкова (председател на журито) и „Иде нашенската музика“ по БНТ с Милен Иванов и Даниел Спасов (член на журито).

Успех на „АЕДА“ и на всички приятели на българския фолклор.

Очакваме Ви всички на „Фолклорен извор 2014“, от 7 до 10 август.