Национален преглед на CIOFF

Национален преглед на CIOFF

Участниците в НФФ „Фолклорен извор 2017“ ще се конкурират за вниманието на CIOFF (Международен Съвет на Организаторите на Фестивали за Фолклор и Традиционни изкуства към ЮНЕСКО).

През периода 2017 – 2018 г. Националната секция (НС) на CIOFF България ще проведе ПЕТИ НАЦИОНАЛЕН ПРЕГЛЕД НА ФОЛКЛОРНИТЕ АНСАМБЛИ 2017-2018.

Провеждането на прегледа дава възможност на НС на CIOFF да актуализира и оцени състоянието на българските колективи и ансамбли с цел престижно международно представяне. За съорганизатори на прегледа са поканени Министерство на Културата и Съюзът на Народните Читалища, а за медиен партньор Българското Национално Радио.

За удобство на участващите ансамбли прегледът ще се проведе в повече от 15 града в страната, в рамките на организирани с общините концерти, сред които и НФФ „Фолклорен извор“.

През 2017 година ще се проведе първия етап, а през 2018 година втория – заключителен етап от националния преглед.

Най-добрите ансамбли по време на НФФ „Фолклорен извор 2017“ ще бъдат селектирани от журито на фестивала и утвърдени с право на участие в Международни Фолклорни Фестивали на CIOFF.

За участие във „Фолклорен извор“ не се изискват такси и оценяването от CIOFF България, в рамките на фестивала, не променя неговия регламент.