Гала концерт 2014

Гала концерт 2014

Гала вечерта, последната вечер или вечерта на награждаването се превърна в най-специалния момент на фестивала. След четиридневно надпяване, надсвирване и надиграване е време за награждаване. Участниците са в нетърпение да разберат мястото, което журито им е отредило, а публиката е в настроение да посрещне специалния гост на вечерта.

Стана традиция изявени български певци и музиканти, да бъдат гости на „Фолклорен извор“, в неговия най-специален и най-емоционален момент. Достоен финал на предходните издания поставиха незабравимите изпълнения на едни от най-популярните и обичани имена в българската народна музика. Не може да бъде забравена препълнената, но люлееща се от хора зала на летния театър в село Царевец, когато Гуна Иванова огласи пространството с мощният си глас. Незабравим остава и концерта на Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл, чиито изпълнения приковаха публиката, захласната от блясъка на сцената. Неповторимо беше когато за първи път концертът излезе извън фестивалната зала. На открито и широко, под съпровода на оркестър Канарите.

Тази година се надяваме, да повторим тази емоция и да създадем още един приятен спомен в сърцата на участници и гости. Специалния ни гост ще бъде не един, а двама.

Подарък към фестивала и публиката ще поднесе приятелят, съорганизатор и член на журито Гуна Иванова. Празничния концерт ще бъде допълнен с изпълненията на Берковскта духова музика.

Тази проверена компилация между певицата и музикантите обещава да създаде много настроение под нощното небе на село Царевец.

Очакваме Ви!