Фолклорна звездица

Фолклорна звездица

За първи път, тази година „Фолклорен извор“ ще присъди една специална награда, която нарекохме „Фолклорна звездица“. Наградата е на името на Лора, едно от децата, които загинаха в река Лим. Инициативата за тази награда е на Илиян Николов, бащата на Лора и основател на конкурса за млади изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора“ – Свищов. Този конкурс се провежда вече 12 години, точно толкова колкото изминаха от нещастната трагедия с дванадесетте деца. В памет на дъщеря си, която е била талантлива млада певица, Илиян Николов създава конкурса с цел да даде шанс на стотици други деца да изпеят своята песен и тя да бъде чута. Днес конкурса „Звездици за Лора“ се радва на изключителен интерес от младите изпълнители. На сцената му са проходили имена, които днес познаваме от популярни телевизионни, музикални формати.

Връчвайки наградата „Фолклорна звездица“ ще добавим още една към звездите на Лора. С тази награда сме убедени, че ще дадем мотивация на някой млад изпълнител да се превърне в едно от големите имена в българския фолклор.

Наградата се състои от плакет, диплома и 300 лв. осигурени от Илиян Николов и супермаркет „Витоша“ – Свищов. Награждаването е на 7 август (неделя) от 20.00 часа.