Фолклорен извор по БНТ

Фолклорен извор по БНТ

На един от най – българските празници, 24 май (събота), в предаването „Иде нашенската музика“ по БНТ, специален гост ще бъде Ансамбъл „Фолклорен извор“.

Ансамбъла е сравнително млад, но има амбицията да се развива и желанието да популяризира българския фолклор. В репертоара на ансамбъла смело се преплитат в едно професионализъм и самобитност, в лицето на всички участници, сред които има както самодейци, така и професионалисти. Ансамбъл „Фолклорен извор“ е своеобразно продължение и едно от многото лица на Национален фолклорен фестивал „Фолклорен извор“. Освен следовник на фестивала, ансамбъла е естественото потвърждение на неговата идея, че фолклора е този, който ни съхранява, и че той трябва да бъде жив за идните поколения.

В състава на ансамбъла, голяма част от танцьорите и певиците са самодейци. Прави впечатление, че възрастовата граница е много широка. В едно са събрани три поколения танцуващи и пеещи, малки, големи и още по – големи следовници на българския фолклор. Оркестъра е гордостта на ансамбъла. Той е в състав от професионалисти, дипломирани музиканти. Много от градските ансамбли днес, биха завидели на оркестър като този.

Ръководителя на състава, Генчо Генчев е добре познат с пристрастието си към българския фолклор и неуморния ентусиазъм да постига по – високи резултати във всяко ново предизвикателство, което сам поставя пред себе си и участниците в ансамбъла.

Пожелаваме Ви, приятни мигове с предаването „Иде нашенската музика“ на 24 май (събота) от 13.00 часа.