Фолклорен извор 2012 Завърши

Фолклорен извор 2012 Завърши

Четири дни на песни и танци остават зад нас. Четири дни на незабравими спомени.
Благодарим на всички участници и всички гости на фестивала. Благодарим на всички спомоществователи, дарители и на Генералния спонсор ППОК „Изгрев – 93“, с. Царевец.

„Фолклорен извор 2012“ премина с небивал успех. Близо 5 000 участници и още толкова гости на фестивала се нижеха като броеница на сцената на летния театър на село Царевец. Това е почти двойно повече от първото издание на фестивала,  което безспорно прави Фолклорен извор – успешен и развиващ се фестивал на българското фолклорно творчество.

Групи и състави от всички краища на страната идваха и си тръгваха с усмивка и задоволство от това, че са били на фестивал от такъв мащаб, без оглед на това дали са отличени с награда или не.

Журито и тази година беше безпристрастно и напълно обективно. Не бе пропуснат нито един участник и всеки беше оценен по достойнство.
Тази година журито беше в състав:
Г-жа Юлия Цанкова – фолклорист, автор и водещ на предаването „По нашенски“ по БНР.
Г-жа Гуна Иванова – народна певица и съорганизатор на фестивала.
Г-н Димитър Манов – хореограф на Ансамбъла на строителни войски и директор на Ансамбъл „Тамбурица“, Питсбърг, САЩ.
Г-н Даниел Спасов – народен певец автор и водещ на предаването „Иде нашенската музика“ по БНТ. Солист на световно известния хор „Мистерия на българските гласове“

Медиен партньор на фестивала са:
Българско Национално радио и Национална телевизия „Фолклор ТВ“

Двете медии направиха много за популяризирането на фестивала. Техни екипи присъстваха на място, за да отразят най-впечатляващите моменти. „Фолклор ТВ“ засне интересни кадри и впечатляващи мнения на участници, гости и организатори, които ще събере в един филм, който ще бъде излъчван в ефира на телевизията.

Три от четирите фестивални вечери завършваха с участие на гост изпълнител. В първата вечер това беше „Духовия оркестър“ на Военно формирование 28880, гр. Белене.
Във втората вечер публиката се радва на прекрасните гласове на Даниел Спасов и Милен Иванов. На Гала вечерта по награждаване на победителите концерт изнесе народната певица Николина Чкърдъкова заедно с Неврокопския танцов ансамбъл, гр. Гоце Делчев и народния певец Боби Шапков.

Специални гостни на фестивала бяха:
Народната певица Калинка Вълчева, която по своя инициатива, впечатлена от отзивите за фестивала бе пристигнала за последния фестивален ден.
Г-н Васил Циров, директор на Национална телевизия „Фолклор ТВ“.
Г-жа Емилия Лисичкова, директор на УС на Платформа АГОРА
Г-жа Марияна Кушева, която изработи статуетките за „Лауреат“ и „Приз“ на „Фолклорен извор“
Г-жа Елка Христова, Директор на ФЦ при МКБ Юнион банк, гр. Свищов.
Г-н Борис Димитров, Управител на Балкан фолк, град София.
Г-н Станислав Благов, Кмет на Община Свищов.

Гала вечерта по награждаване на отличените премина с изключителен успех и блясък, който не бе само от фойерверките и златните медали, които се раздават. Това бе нощта на вълненията и на незабравимите трепети. Това бе един незабравим спектакъл, който Организаторите поднесоха с изключителен професионализъм за своите гости и приятели в лицето на всички участници. Всички бяха развълнувани и впечатлени от тържествения избор на домакините, с който да връчат наградата на всеки един от наградените.В летописната книга на фестивала бяха записани единствено похвали и адмирации към безупречната организация и топлото отношение, което ни прави изключително щастливи и още по – отговорни към следващото издание на „Фолклорен извор“.
Благодарим Ви приятели за високата оценка, която ни давате и която е единствено важна за нас и най – показателна затова, че ние сме си свършили работата добре.
Най – искрено молим да приемете нашите извинения ако някъде в някой определен момент, някой се е почувствал пренебрегнат или недооценен. Повярвайте ни за нас всички са равни. За нас Вие не сте просто участници, Вие сте наши гости.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ БЯХМЕ ЗАЕДНО!

За всички, които присъстваха на последната вечер от фестивала резултатите са ясни. Всеки имаше възможността най – тържествено да приеме своята награда от сцената на фестивала. Много медали, специални и поощрителни награди бяха раздадени. Най – тържествения момент бе обявяване на ЛАУРЕАТ  на 2012 година, който спечели дванадесет годишната Полина от гр. Варна. ПРИЗ за най – добро цялостно представяне на „Фолклорен извор 2012“ бе присъден на участниците от село Стожер.
Съвсем инзненадващо, медийния партньор на фестивала Национална телевизия „Фолклор ТВ“ присъди награда, а именно изготвяне видеоклип на двамата големи победители.

Всички, за които резултатите не са ясни, може да ги разбере на телефоните за информация посочени в сайта или да изчакат официалното им оповестяване отново в сайта на фестивала.
Поради огромния брой отличени, обработването на официалната извадка с листа на наградените става бавно, но до няколко дни ще бъде официално публикувана.
Предварително Ви благодарим за търпението!
Тези, които нямаха възможността да вземат наградата си на място, ще им бъде изпратена по удобен за тях начин.

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ОТЛИЧЕНИ!