Духова музика Заедно – Троян

Духова музика Заедно – Троян

Всеки от четирите фестивални дни ще завърши с концерт на специален гост изпълнител. Концертите са специален подарък за публиката на фестивала, която неизменно подкрепя участниците в него.

Вече съобщихме за един от концертите, който е на 28 август (петък), и в който участие ще вземат участници-победители в минали издания на „Фолклорен извор“. Този концерт е своеобразен жест към най-високо отличените изпълнители, в знак на уважение и поклон към техния талант и лоялност към фестивала през годините.

Предшестващия на 28 август концерт е този на 27 август (четвъртък).

След приключване на конкурсната програма от първия фестивален ден, вечерта ще продължи с концерт на Духова музика „ЗАЕДНО“ от гр. Троян.

Оркестъра е сравнително млад като история и като възраст на музикантите в него. Създаден е на 08.08.2013 година от група младежи, водени от художествения си ръководител Бойко Ковачев, с идеята за една по-различна музика. „Заедно“, защото така можем повече. Ентусиазмът на младите музиканти ги откроява и бързо навлизат в музикалния живот на страната. Участват в не малко фестивали и на не малко от тях присъстват като специален гост. Репертоарът им е богат и обхваща широк диапазон от народни песни, хора и маршове.

Публиката на „Фолклорен извор 2015“ ще има възможността не само да види и чуе Духова музика „ЗАЕДНО“, но също така да разкърши снаги в кръшни български хора.

Надяваме се, че по този начин ще поставим добро начало на фестивала, за който сме приготвили още изненади, но за тях малко по-късно.