Духова музика „Заедно“ ще закрие „Фолклорен извор 2023“.

Духова музика „Заедно“ ще закрие „Фолклорен извор 2023“.

Последният концерт от програмата на „Фолклорен извор 2023“ ще бъде на Духова музика „Заедно“ от гр. Троян. Той ще се състои на 6 август (неделя) след церемонията по награждаване и закриване на фестивала, която е от 19,30 ч. на открита сцена в центъра на с. Царевец.

___

През лятото на  2013 година, група младежи водени от идеята за една по-различна музика се събрат и създават духова брас формация в НЧ „Просвета-1920”в гр. Троян. Избират си името „Заедно”, защото се събрат заедно, защото заедно създават музика, заедно да вървят напред, защото само заедно могат повече. И така, заедно вече 10 години – безброй участия, концерти, фестивали, конкурси и отличия. Пътят, който са извървели заедно не е толкова дълъг, но ги изгради като по-добри музиканти, направи ги по-разпознаваеми и харесвани.

 

Музикантите се завръщат на сцената на „Фолклорен извор“, след своето паметно участие през 2015 г., за да ни потопят в магията на своите изпълнения и да се погрижат за доброто настроение на всички участници и гости.

 

Ръководител на групата Станислав Мойнов.