Благодарим Ви, че бяхме заедно!

Благодарим Ви, че бяхме заедно!

Изминалото Пето издание на фестивала „Фолклорен извор 2015“ беше повече от успешно. Ние организаторите благодарим на всички станали част от най-мащабното, културно събитие на територията на община Свищов. Благодарим на всичките повече от 6000 участници от цяла България, на нашата публика и нашите партньори. Благодарим на всички медии, които проявиха интерес и отразиха фестивалът както на регионално така и на национално ниво.

На всички наши почитатели, които ни задават въпроса защо не са могли да гледат програмата на фестивала по местния кабелен оператор, подобно на миналите години, искаме да отговорим, че това не е наше решение, нито по наше желание. Всички медии имаха свободата да отразяват фестивала. Не сме спирали никой и не сме забранявали излъчването на фестивалната програма. Ако в ефира на местните телевизии „Фолклорен извор“ не е присъствал и това не ви харесва, обърнете се към вашият кабелен доставчик.
Ние знаем, че има много хора, които искат да дойдат, но не могат и затова миналите години фестивалът се излъчваше на живо. Не сме променяли решението си тази година, но ние не можем да задължим никой да снима и да излъчва, ако той не желае.

Правим това уточнение, провокирани от вашето възмущение и неодобрение, че очакванията ви не са оправдани и се чувствате ощетени.
Най-официално заявяваме, че вината не е наша.

Благодарим ви за интереса и вниманието. Благодарим на всички, които не се примириха, че не могат да ни гледат от вкъщи и дойдоха на място. Благодарим ви, че не оставихте и за миг празна залата на летния театър, въпреки жаркото слънце. Благодарим ви за препълнения площад и ласкавите думи, за разбирането и аплодисментите. Благодарим на всички, които ни подкрепят и харесват.