Специален гост Илия Луков

Специален гост Илия Луков

Концерт на Илия Луков ще закрие Петото издание на „Фолклорен извор 2015“.

По традиция всяка година фестивалът приключва с официална церемония, на която се връчват всички специални и големи награди. Концерт на утвърдени фолклорни изпълнители и музиканти слага кулминация на четиридневното надпяване, надсвирване и надиграване.
Началото на тази традиция беше поставено още на първото издание, когато концерт на народната певица Гуна Иванова разлюля препълнения летен театър. На следващата година последва концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл. На третото издание фестивалът беше закрит от невероятните музиканти на оркестър „Канарите“. Миналата година, на Четвърти Национален фолклорен фестивал „Фолклорен извор“, специален гост на гала вечерта беше „Берковската духова музика“ силно подкрепена от народната певица Гуна Иванова и двете нови надежди на българската фолклорна песен Ива и Велислава Костадинови.

Тази година фестивалът ще приключи с мелодичните изпълнения на Илия Луков. Празничната вечер посветена на отличените и наградени участници ще започне в 19.30 часа на 30 август (неделя). Програмата както всяка година ще премине под вълнението на участниците които нетърпеливо очакват да чуят името си сред отличените и тържествено да им бъде връчена присъдената награда.
Много настроение, блясък на прожектори и фойерверки ни очакват в Гала вечерта на „Фолклорен извор 2015“.

Заповядайте, да споделим вълнението на наградените и заедно да се забавляваме с песните на Илия Луков!