СПЕЦИАЛЕН ГОСТ

СПЕЦИАЛЕН ГОСТ

Последна на фестивалната сцена в Царевец ще се качи популярната и обичана певица Цветелина. С концерт от нейни фолклорни песни ще приключи Деветото издание на „Фолклорен извор“.

Гала вечерта ще започне в 20.00 часа с церемония по награждаване на отличените участници. Ще бъдат обявени и връчени всички специални награди. Победителите в различните категории ще станат известни няколко дни по-късно, след прецизно обработване на протоколите. В сайта на фестивала ще бъде оповестен списъка с наградените. Наградите ще бъдат изпратени до адреса на участниците по удобен за тях начин.

Последната вечер е най-вълнуващият момент от фестивала. Всички участници и публика, с трепет очакват да разберат имената на най-достойно представилите се през четирите конкурсни дни. Всяка година фестивалът приключва с концерт на популярни изпълнители. След незабравимите изпълнения на Гуна Иванова, Николина Чакардъкова, Илия Луков, Берковската духова музика, Ива и Велислава Костадинови, орк. „Канарите“, орк. „Орфей“, „Конушенския народен оркестър“, Нелина и др., тази година музикален поздрав ще отправи Цветелина към всички станали част от фолклорното вълшебство на лятото.

Цветелина е българска певица, чиито репертоар включва песни от различни жанрове. Наричат я „Цветето на фолка“. Притежава мелодичен глас, красива осанка и стойностни песни. Носител е на множество награди от конкурси и фестивали, издава самостоятелни албуми и създава хитове. В последните години, Цветелина се утвърди сред предпочитаинте фолклорни изпълнители. С любими народни и авторски песни на фолклорна основа, певицата ще зарадва всички участници и гости в последната фестивална вечер на „Фолклорен извор 2019“.