СПЕЦИАЛЕН ГОСТ

СПЕЦИАЛЕН ГОСТ

Медиа:


Един от специалните гости на „Фолклорен извор 2019“ ще бъде ансамбъл „Зорница“ от София.

 

Ансамбълът ще изнесе самостоятелен концерт в летния театър на с. Царевец на 3 август (събота) около 20.00 ч., след приключване на конкурсната програма от третия фестивален ден.

 

Ансамбъл „Зорница“ съществува от 1981 г. Негов създател и художествен ръководител е Емил Генов. През 1983 г. ансамбълът приема своето име.
В песните и танците на ансамбъла са представени различни етнографски области на България, богатството и красотата на нашия фолклор, съчетавайки българските ритми, колоритните костюми и неповторимата музика, които грабват сърцата на публиката.
В своята вече 35-годишна история Ансамбълът е участвал в многобройни концерти и фестивали в България и по света – Полша, Германия, Италия, Белгия, Холандия, Франция, Словакия, Израел, Тунис, Египет, Гърция, Молдова, Кипър и др.
Ансамбълът има участия в концерти и програми по Българска национална телевизия, както и във фолклорни програми под патронажа на Президента на Република България
Първото международно участие е през 1984 г. и това е първият златен медал от Международния фолклорен студентски фестивал в Берлин.
Ансамбъл „Зорница“ е носител на сребърно и две златни колиета от Международен фолклорен фестивал-конкурс Дижон, Франция. Три пъти печели „Златен карамфил“ на Международния фолклорен фестивал „Златен карамфил“ в Ялова, Турция и много други.
През 2016 г. ансамбълът е награден със „Златна лира“, а през 2018 г. художествения ръководител Емил Генов с „Кристално огърлие“ на Съюза на българските музикални и танцови дейци.

 

Концертът на ансамбъл „Зорница“ в рамките на фестивала е подарък за публиката. Вход свободен.

Заповядайте!

 

Очаквайте информация за останалите гости на фестивала.