Фолклорна група от Колумбия на „Фолклорен извор 2023“

Фолклорна група от Колумбия на „Фолклорен извор 2023“

От 4 до 6 август, всяка вечер на сцената на летния театър в с. Царевец ще се представят танцьорите и музикантите от Артистична компания „Мангларес“ – Колумбия.

Артистична компания „Мангларес“ е създадена през 2014 г. в Сантяго де Кали, Колумбия.

Основната дейност на компанията са фолклорните песни и танци, които изучават. Тяхна цел е да популяризират колумбийския фолклор. Състава на компанията включва танцьори, музиканти и актьори.

Арт директор е Рикардо Косме, а управител Паола Салазар.

___

В своята дейност артистите са отдадени на изкуството, подхождат с отговорност към творческия процес и държат на високите резултати, с цел да представят фолклора на своята страна в най-добрата му светлина. Освен изкуството, другото което вълнува членовете на компанията е силно изразената гражданска позиция по въпросите за опазване на околната среда и често се занимават с различни хуманни дейности.

Участват на международни фестивали с атрактивни шоу програми. Композициите представят разнообразието на музикалните и танцови изрази в колумбийския фолклор. Програмата включва изпълнения от няколко региона, предимно от Тихоокеанския, Атлантическия и региона на Андите. Изпълненията на „Мангларес“ имат силно влияние от африканските култури, тъй като в исторически план те се сливат с местната култура и испанското колониално влияние. Тези влияния обаче допринасят за колорита на колумбийския фолклор и културното богатство на страната, което групата е събрало и представя чрез най-атрактивните и силно изразителни танци.